Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Antal Besøg

398 besøg på de sidste 24 timer.

Tilfældig Billede

Udskriv og scan med din smartphone:

HVEM KAN SMIDE SANDHEDEN PÅ BORDET HER ?

DebatHAR vi organisationsfrihed i Danmark ?

HAR alle organisationer,- præcis de samme "rettigheder" i Danmark ?

HAR en "trediepart" nogen indflydelse,- på noget her ?

HAR organisationerne "ITD" og "KRIFA" ingen "veto-ret" her ?


ER DET REN OG SKÆR "MAGTKAMP" !

Her kommer lige et indlæg,- som på ingen måder er en kritik af hverken den ene eller den anden part. Det er derimod et håb om,- at finde det korrekte svar på,- - -HVORFOR ! Der er heller ikke tale om,- at finde frem til,- om man har sympati for den enen eller den anden part,- hvilket der nok vil komme eksempler på,- desværre !

Det virker en kende mærkeligt,- at der overhovedet ikke er nogen reaktion,- fra hverken "ITD",- eller "KRIFA",-vedrørende den varslede "sympatikonflikt" der er udsendt fra DANSK ERHVERV,- efter en henvendelse fra 3F. Her er tale om det "varsel" der omhandler virksomheden "H M - Transpor". Det hedder sig,- at denne virksomhed er fuldgyldigt medlem af ITD´s arbejdsgiverforening,- der udelukkende har overenskomster med "KRIFA". Dog er der ingen forlydender om,- hvorvidt der "H M -Transport" har en overenskomst for de ansatte,- med "KRIFA" ?

Vi taler her om et fuldgyldigt medlem af ITD´s arbejdsgiverforening,- og hvad påtænker man at gøre,- fra organisationen "ITD" i denne sag ? Vil man stille Advokater til rådighed for "H M - Transport",- der jo betaler medlemskontingent,- på lige fod med alle andre medlemmer ? En "blokade" mod et fuldgyldigt medlem af arbejdsgiverforeningen under ITD,- kan man vel ikke bare forholde sig passivt til,- og blot glæde sig over den indbetalte kontingent ?

På den anden side,- er organisationsfriheden i Danmark,- vel en form for garanti,- der skulle forhindre 3F i at kræve en "tiltrædelsesaftale",- med en virksomhed,- der allerede er organiseret,- hos en arbejdsgiverorganisation ? Hvad er det man ikke fortæller ? Er der ikke en overenskomst for virksomhedens lønmodtagere,- og dette giver adgang til denne aktion,- med en "sympatiaktion" fra DANSK ERHVERV ?

Er der i lovgivningen tale om,- at en organisering af en virksomhed,- ikke automatiks er gældende for lønmodtagerne,- og netop dette forhold,- åbner op for en faglig aktion af denne art ? Som sagen er forelagt i offentligheden,- står det lysende klart,- at der er noget man ikke oplyser noget om. Dette bliver bestyrket af det faktum,- at der ikke har været en omtale af en reaktion fra ITD overhovedet. Skulle der foreligge en overenskomst med "KRIFA",- burde der også have været en reaktion fra dem.

Skal man i fremtiden have respekt for de "brydekampe" der måtte komme på arbejdsmarkedet,- må der være en mere iøjnefaldende troværdighed,- fra begge parter i "tvisten",- og ikke bare nogle "halve sandheder",- at blive forvirret af. Med en organisationsfrihed i Danmark,- virker det en anelse mærkeligt,- at der kan varsles konflikt fra en organisation,- overfor en virksomhed,- der allerede er organiseret,- uden en reaktion af nogen art.

Hvad siger dette forløb om arbejdsgiverforeningen under ITD ? Hvor stiller dette forløb 3F,- og for den sags skyld også DANSK ERHVERV ? Måske skal "tvisten" afklares i retten,- og her må man formode at ITD´s arbejdsgiverforening stiller Advokater til rådighed for H M-Transport,- med mindre der er mere i denne sag,- end man har offentliggjort. Så kan man jo stille spørgsmål om,- hvorfor ALT ikke er kommet frem. KAN det forholde sig sådan,- at der IKKE er en overenskomst for lønmodtagerne,- hvilket faktisk kunne være hele forklaringen ? Der er jo også den mulighed,- at H M -Transport,- slet ikke er organiseret overhovedet,- til trods for forlydender om,- at det er de ?


3F indleder nok ikke sådan en sag,- uden at være skråsikre på,- at der virkelig er noget at komme efter ?

På den anden side,-vil ITD vel ikke være så tavse,- med mindre de har en plausibel grund til dette ?

Der må findes et svar i Juraen,- -og det får vi vel en skønne dag !


RET SKAL VÆRE RET,- - - DET IKKE KAN VÆRE ANDERLEDES !

Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.16 sekunder
25,029,624 Unikke besøg